Ny säsong av Försvarsradion

 Försvarsradion har haft sommaruppehåll. Med nyladdade batterier så drar vi nu igång en ny säsong. Lämna gärna förslag på ämnen du vill att vi tar upp i samt gäster du tycker att vi ska bjuda in till programmet. Ett par gäster är redan klara. Krigsreportern Johanne Hildebrandt kommer och talar om sin nya bok Krigarna. Johanne har gästat programmet tidigare och det var ett av de mest nedladdade avsnitten. 

Vi kommer denna säsong dessutom att göra ett försök med att vidga perspektivet. Av den anledningen har vi knutit till oss den amerikanske försvarsexperten James Carafano. Carafano arbetar vid den amerikanska tankesmedjan the Heritage Foundation i Washington D.C. han har sin officersexamen från West Point och sin doktorsexamen från Georgetown University. Vi räknar med att göra vårt första program med James Carafano i slutet av augusti och i det programmet tänkte vi diskutera vilka konsekvenser försvarsneddragningarna i Europa har på den transatlantiska länken. 

Vi räknar med att fortsätta bevaka veteranfrågorna och jag hoppas att vi ska kunna göra ett program med Dan-Viggo Bergtun som är vice ordförande för organisationen World Veterans Federation. 

Om planeringen slår väl ut så ska vi också göra med ett program med en nära medarbetare som just nu är tjänstledig och tjänstgör med FS 21 i Afghanistan. 

Hör som sagt gärna av dig med förslag både på ämnen och på gäster. Jag nås på e-post goran.pettersson@riksdagen.se

Försvarsradion finns numer också på Facebook. Gå gärna in på sidan Försvarsradion och klicka på gilla. Det ger extra energi till oss i redaktionen att fortsätta producera nya avsnitt.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s