Arkelsten (M) om de stora utrikesfrågorna och försvarsberedningen

Sofia Arkelsten och Göran Pettersson

Sofia Arkelsten och Göran Pettersson

Utrikesutskottet får inte alltid den mediala uppmärksamhet det faktiskt förtjänar. Samtidigt kringgärdas många av frågorna med sekretess. Att leda ett sådant utskott ställer således särskilt högra krav på dess ordförande i arbetet att få utskottets jobb att synas mer. I programmet förklarar utskottets ordförande Sofia Arkelsten hur hon hanterar den utmaningen. Efter bara sex månader på posten har Sofia hunnit initiera några nymodigheter i utskottets arbete, bland annat öppna utfrågningar (se nedan).

Vi frågar även Sofia vilka utrikespolitiska frågor hon ser som de viktigaste och hur Sverige bäst kan påverka i dessa. Vissa hävdar att Sverige bör bojkotta regimer vars värderingar vi inte delar. Sofia menar dock att det inte riktigt är så enkelt och att det i stället är viktigt att hålla kanaler öppna. Och att vi i dessa är tydliga med våra åsikter och värderingar. Försvarsberedningen, som Sofia är en del av, ska snart till att påbörja sitt arbete. Vilka ingångsvärden tar Sofia med sig in i det arbete?

Tips: den 18 oktober anordnar utrikesutskottet en öppen utfrågning om EU:s säkerhetspolitik. Kan följas på plats i riksdagen och även direktsänt på webben.

Extern mediaspelare

/Erik Hagström

DN

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Arkelsten (M) om de stora utrikesfrågorna och försvarsberedningen

  1. Henrik skriver:

    När ska vi ha en öppen utfrågning om Sveriges utrikespolitik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s